Pilates

Pilates
Pilates is een trainingsmethode voor lichaam en geest, ontwikkeld door Joseph Pilates. Omdat hij zelf een tengere jongen was, en op jonge leeftijd een zwakke gezondheid had, experimenteerde hij met allerlei vormen van sport en yoga om zijn lichaam sterker te maken.

Klassieke Pilates
De klassieke Pilates bestaat uit 34 oefeningen. Omdat deze uit een tijd stammen (rond 1890) dat mensen nog veel lichamelijke arbeid verrichtten, kan deze voor mensen die weinig bewegen vrij zwaar zijn. Soms wordt het klassieke programma aangeboden, maar vaak zijn de oefeningen iets vereenvoudigd of worden ze gecombineerd met yoga.
Regelmatige beoefening van Pilates heeft een gunstige uitwerking op je lichaam.
Activiteiten als zitten, staan, rennen, sporten, dansen of trainen in een fitnessruimte, versterken alleen sommige spiergroepen maar laten anderen ongemoeid. Pilates oefeningen zorgen voor een evenwichtige ontwikkeling van alle spiergroepen. Door regelmatige oefening zal je houding verbeteren, zal je rechter gaan zitten en soepeler en gracieuzer bewegen. Verbeterde longinhoud en circulatie door de diepe en gezonde manier van ademhalen is nog een belangrijk voordeel. Verder worden de buik- en rugspieren versterkt en houding, evenwicht en controle over het lichaam verbeterd.

Benodigdheden
In principe kunnen de basisoefeningen van Pilates net als yoga beoefend worden op een matje of andere zachte ondergrond.

Pilates en afvallen
Pilates lijkt een goede ondersteuning als je wilt afvallen. De spiermassa wordt vergroot waardoor je metabolisme versnelt en je meer vet verbrandt.

Kosten Pilates
1x per week 1uur Pilates = 28,00 euro per maand.

Voor meer informatie kunt met ons contact opnemen via info@fysiotherapiehelvoirt.nl