Medische Fitness

Medische Fitness
Mensen die meer bewegen zijn minder ziek, voelen zich fitter en meer ontspannen, slapen beter en hebben een betere spijsvertering. U krijgt minder kans op chronische ziekten als artrose, diabetes en een hartinfarct. U spieren en gewrichten blijven soepel en sterk zodat u veel minder last heeft van ouderdomsklachten. En mensen met een goed fysieke conditie voelen zich ook psychisch beter. Om maximaal resultaat te krijgen van fitness is een goede begeleiding belangrijk.

Medische fitness is een vorm van fitness onder begeleiding van een sportinstructrice en/of fysiotherapeut. Voor het starten met de medische fitness krijgt u een intake. Dit houdt in een vraaggesprekje en er worden een aantal lichamelijke testen afgenomen. Aan de hand van de uitslagen van de testen en uw wensen wordt een persoonlijk oefenschema gemaakt. Voor uw gemak ontvangt u een chipcard die u eenvoudig in alle apparaten kunt stoppen.

De op luchtdruk werkende apparatuur wordt dan automatisch ingesteld zodat u zich volledig op het oefenen zelf kunt concentreren. Het programma kent een uitgebalanceerde opbouw zodat u op een verantwoorde manier aan uw conditie en spierkracht werkt. Door de begeleiding wordt het mogelijk gemaakt een programma samen te stellen dat rekening houdt met uw conditie, werkbelasting en klachten.

Kosten fitness
Intake = 25 euro eenmalig

1x per week 1uur fitness = 32,00 euro per maand.
2x per week 1uur fitness = 53,50 euro per maand.


Pilates

Tevens geven wij Pilateslessen; Pilates is een trainingsmethode voor lichaam en geest, ontwikkeld door Joseph Pilates. Omdat hij zelf een tengere jongen was, en op jonge leeftijd een zwakke gezondheid had, experimenteerde hij met allerlei vormen van sport en yoga om zijn lichaam sterker te maken.

Klassieke Pilates
De klassieke Pilates bestaat uit 34 oefeningen. Omdat deze uit een tijd stammen (rond 1890) dat mensen nog veel lichamelijke arbeid verrichtten, kan deze voor mensen die weinig bewegen vrij zwaar zijn. Soms wordt het klassieke programma aangeboden, maar vaak zijn de oefeningen iets vereenvoudigd of worden ze gecombineerd met yoga.
Regelmatige beoefening van Pilates heeft een gunstige uitwerking op je lichaam.
Activiteiten als zitten, staan, rennen, sporten, dansen of trainen in een fitnessruimte, versterken alleen sommige spiergroepen maar laten anderen ongemoeid. Pilates oefeningen zorgen voor een evenwichtige ontwikkeling van alle spiergroepen. Door regelmatige oefening zal je houding verbeteren, zal je rechter gaan zitten en soepeler en gracieuzer bewegen. Verbeterde longinhoud en circulatie door de diepe en gezonde manier van ademhalen is nog een belangrijk voordeel. Verder worden de buik- en rugspieren versterkt en houding, evenwicht en controle over het lichaam verbeterd.

Benodigdheden
In principe kunnen de basisoefeningen van Pilates net als yoga beoefend worden op een matje of andere zachte ondergrond.

Pilates en afvallen
Pilates lijkt een goede ondersteuning als je wilt afvallen. De spiermassa wordt vergroot waardoor je metabolisme versnelt en je meer vet verbrandt.

Kosten Pilates
1x per week 1uur Pilates = 28,00 euro per maand.


Contact

Wilt u deelnemen aan een van onze Pilates-lessen/ fitness-lessen of wilt u meer informatie, kunt u contact opnemen met
Fysiotherapie Helvoirt via:

Mailadres: info@fysiotherapiehelvoirt.nl
Telefonisch; 0411-642014

Tijden Fitness en Pilates;

Maandag;  
09.00-10.00u Fitness
19.30-20.30u Fitness
20.30-21.30u Fitness

Dinsdag; 
09.00-10.00u Fitness
10.15-11.15u Fitness

Woensdag;
Geen lessen

Donderdag;
09.00-10.00u Fitness
10.15-11.15u Fitness
13.30-14.30u Fitness

Vrijdag;
09.00-10.00u Fitness
10.15-11.15u Pilates